Kamara ble “Årets gjennombrudd” under Musikkforleggerprisen

Et begrenset antall gjester i Marmorsalen på Sentralen i Oslo fikk se Musikkforleggerprisen 2021.
344Shares

Alle ni priser ble utdelt og blant vinnerne er navn som KAMARA, Eldar Vågan, Nils Henrik Asheim, produsentduoen STATE og musikkbransjeveteran Helge Westbye, skriver musikkforleggerprisen.no.

Innenfor populærmusikken var det Adam Ezzaris låt «Elsker/hater min hood» som ble kåret til Årets Verk. Fatumata Kamara, aka KAMARA, som fikk pris som Årets gjennombrudd og produsentduoen STATE som Årets opphaver.

22 år gamle Kamara er født i Sierra Leone og oppvokst i Bergen. Hun toppet Musikknyheters liste over året mest spennende norske debutanter 2020 og var en av finalistene til Årets Urørt i 2019. Hun har allerede spilt på by:Larm, Trondheim Calling og Øyafestivalen, ifølge standingovation.no.

I juryens begrunnelse heter det:

– Vinneren i kategorien årets gjennombrudd har hatt en en imponerende musikalsk reise i 2020. Etter at artistkarrieren startet for fullt i 2019 ble vinneren booket til både Øyafestivalen, Bergenfest og by:Larm før hun i det hele tatt hadde utgitt sin første singel! Hun ble tidlig plukket opp av Lars Vaular, og medvirket på fire av låtene på albumet hans, «Flere steder alltid». Siden fulgte hun opp med egen EP, som resulterte i nominasjon til «Årets Urørt». Artisten vi snakker om jobber tett med eminente produsenter som Mugisho, Edvard Tronstad, Skinny Days og Lasse Lokøy, og har toppet radiolistene med begge singlene hun slapp i løpet av 2020. Bands of Tomorrow skrev om vinneren, etter en konsert på Blå, at «jeg (og alle andre) var overbevist om, at man nettopp hadde vært vitne til et av Nordens neste store stjerneskudd». Vi kan ikke gjøre annet enn å si oss enige.