Kronikkonkurranse: Hva bør en ny, norsk identitet inneholde?

Bli med på Utrops skrivekonkurranse og vinn 2000 kroner!
Foto: Pete O'Shea
Har du noen gang gledet eller irritert deg over ordet "norsk"? Har du tanker om hva det bør bety å være norsk i 2014? Deadline for å skrive om temaet og vinne et gavekort til 2000 kroner er 1. juni!
0Shares

I år fyller Grunnloven 200 år. I den forbindelse er det mye snakk om norsk identitet. Men hva vil det egentlig si å være norsk?

Norsk forbindes med alt fra bunad, folkemusikk og vakker natur til ytringsfrihet, demokrati og velferdsstat. Men definerer egentlig noe av dette hva det vil si å være norsk i dag?

Utrop ønsker seg nyskapende essay om dette temaet. Vi ønsker å se med nye øyne på det å være norsk: Tekster som kan sette det å være norsk i perspektiv og som drøfter hva en ny, norsk idenititet kan inneholde nå som Norge har blitt et flerkulturelt, flerreligiøst og flerspråklig land.

Det vi er ute etter, er med andre ord ikke først og fremst en beskrivelse av tingenes tilstand, men nye ideer og forslag. Da han var utenriksminister lanserte Jonas Gahr Støre begrepet “Det nye vi” som et svar på det mange oppfattet som en for snever og tradisjonspreget norsk identitet. Men siden den gang har det ikke kommet mange konkrete innspill om hva dette “nye vi” skal være. Hva skal vi samles om som felles tankegods, verdier og tradisjoner i fremtiden? Det ønsker vi i Utrop å ta opp med med denne kronikkonkurransen.

Bidragene sendes til [email protected] innen 1. juni 2014.

1. Premie: Gavekort 2000 kroner
2. Premie: Gavekort 1000 kroner

Bidragene som blir valgt ut som vinnere, trykkes i avisen Utrop. Dersom det er flere gode bidrag, kan Utrop også trykke disse etter avtale med forfatterne.

Kronikken kan maks være på 1200 ord.

Konkurransen gjennomføres i samarbeid med Zalando og Minotenk

 
Foto : zalando

 

 

 

 
Foto : Minotenk