Gir ut album med ti artister

Nordic Black Theater holder til på Grønland i Oslo i Caféteateret. Her er det åpen scene hver tredje onsdag
Foto: Pressefoto
Etter tre år med fri utfoldelse for nye og etablerte artister på åpen-scene-konseptet "Open Xpressions" blir det endelig en utgivelse. Blant artistene finner du den kvinnelige, norsk-somaliske rapperen Idil Hashi (22) og Laila Gatonye (16) fra Bergen.

Siden 2010 har Open Xpressions- scenen vært åpen for musikere, dansere, stand-up-komikere, filmskapere og andre som vil vise seg frem for publikum. Hver tredje onsdag besøkes Caféteatret av et stort og entusiastisk publikum som får se alt fra etablerte navn til ungdom som vil prøve seg for et publikum.

– Vi plukket ut 10 artister fra det populære åpen-scene-konseptet “Open Xpressions” for å spille inn hver sin låt på Urban Sound Studios. Resultatet ble så utrolig bra at det gis ut som album onsdag 27. august, skriver Nordic Black Theater, som står bak konseptet, i en pressemelding.

Etter å ha sett artister slå seg løs på Open Xpressions scenen hver tredje uke i over tre år, bestemte folkene i Nordic Black seg for å invitere noen av dem inn i studio. Alle artistene har spilt inn låtene sine sammen med husbandet fra Open Xpressions.

Ida Svanes har opptrådt flere ganger på den åpne scenen og jam session-scenen i Oslo. Ida er kjent for sin vakre stemme og behagelige vise-sang-stil.
Foto : Pressefoto

– Husbandet består av dyktige erfarne musikere som spiller med artister som Jaa9 & Onkel P, Kaizers Orchestra, Vidar Busk, Admiral P, Danny Maroc, Chris Lee, for å nevne noen, heter det i pressemeldingen. 

Sheldon Blackman er en velkjent artist i Trinidad & Tobago, og kommer fra en av øyenes mest kjente musikkfamilier. Bosatt i Norge fra 2009. Sheldon initierte Open Xpressions sammen med Nordic Black Theatre.
Foto : Pressefoto

Brendan Summercoat kommer fra Øst-London og synger rolig, poetisk jazzy blues.
Foto : Pressefoto