Urban Legend blir Mandela-ambassadør

Entprenøren bak tegneserien The Urban Legend, Josef Yohannes, er på vei til Sør-Afrika med en egen barneutgave av seriehelten. Her fotografert for et par år tilbake, da han skulle lansere serien i Norge.
Foto: Aon R. Naqvi
Tegneserieskaperen Josef Yohannes er i Sør-Afrika med en egen barneutgave av seriehelten.
0Shares

Urban Legend er en afrikansk/norsk tegneserie skapt av eritreiskættede Josef Yohannes, som nå blir ambassadør for stiftelsen Nelson Mandela Library Project. Prosjektet bygger skolebiblioteker og Yohannes har med seg 2200 eksemplarer av den nye utgaven av “The Urban Legend”, myntet på barn, med seg til Sør-Afrika. 

– Jeg har laget en barneutgave av «The Urban Legend». Jeg fokuserer på skole, utdanning, antimobbing og antidiskriminering. Jeg vil utstyre barn med gode verdier og idealer, forteller opphavsmann Josef Yohannes til Dagsavisen.

Oppkalt etter Mandela
Bladet er oversatt til både zulu og xhosa, samt engelsk selvsagt, og er finansiert av Yohannes’ egen stiftelse The Urban Legend Foundation og den sør-afrikanske stiftelsen Tiso.

Urban Legend kan blant annet leses i USA Today, USAs største avis, av sju millioner amerikanere hver uke. Hovedpersonen i tegneserien, er oppkalt etter Sør-Afrikas frihetshelt Nelson Mandela og den amerikanske borgerrettighetsforkjemperen Malcolm X. For barna Yohannes skal besøke vil det være første gang de ser en serie hvor en svart superhelt har hovedrollen.

– Han er et bra forbilde for barna, slik også Mandela var. Han er lærer, superhelt og svart og er en figur barna kan se opp til og kjenne seg igjen i. Han er et menneske med feil, men er likevel superhelt, sier Yohannes til Dagavisen.