Yohan Shanmugaratnam kan få bokhandlerpris

Forfatteren Yohan Shanmugaratnam har bodd på Sri Lanka, i Japan og Norge. Han mener dette gir ham relevant livserfaring til å rette et forfatterpekefinger på rasismedebatten her hjemme.
Foto: Sunniva Tellesbø
Yohan Shanmugaratnam, Ida Jackson og Bjørn H. Samset er nominert til Bokhandelens sakprosapris, for beste bok i 2021.
13Shares

Om Shanmugaratnams bidrag skriver bok365.no:

– Yohan Shanmugaratnam har med Bruddet bidratt til videreutviklingen av en litterær og undersøkende sakprosa, og til opplysningen av norsk offentlighet. I 2020 ga han ut Vi puster fortsatt, en bok om rasisme. I Bruddet skriver han tilsynelatende mindre personlig, eller i det minste mindre selvbiografisk, men leseren kan likevel merke at skriften kommer fra et sted som kjenner til utenforskap og samfunnets eksklusjonsmekanismer. Teksten har den tilbakeholdtheten og musikaliteten som gjør at fotografiene får fortelle på egne premisser, med det resultat at helheten blir større enn summen av delene.

Bokhandelens sakprosapris er et samarbeid mellom Bokhandlerforeningen og Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO), og tildeles et lovende forfatterskap som er i etableringsfasen. Prisen har blitt delt ut årlig siden 2011.