Lhbt-aktivist skrev bok om å være lesbisk i Gaza

Wesam Al Madany har skrevet bok skaper oppmerksomhet om den vanskelige situasjonen til LHBT+ personer i Palestina.
Wesam Al Madany, palestinsk forfatter og aktivist for LHBTI+personer, skrev om sin legning i hemmelighet.
19Shares

Wesam Al Madany er av palestisk familie, og ble født i en flyktningleir i Sudan, og vokste senere oppi Egypt. Etter Osloavtalen ble familien flyttet til Gaza, ifølge Radio Latin-Amerika.

I løpet av sin karriere har Wesam skrevet og publisert flere bøker, noveller og dikt. Al Madany begynte å skrive sin viktigste bok som heter «Under det arabiske bordet» i hemmelighet mens forfatteren fortsatt bodde på Gaza.

Situasjonen til LHBT+ personer i Palestina er svært vanskelig, og menneskerettighetsorganisasjoner rapporterer om undertrykking fra myndighetene, grov diskriminering, vold og manglende beskyttelse av deres rettigheter, og at situasjonen forverres på grunn av Israels blokade av Gaza-stripen.

Fribyforfatter

Al Madany ble i 2021 fribyforfatter i Larvik. Om sitt liv i eksil forteller hun til Larvik Bibiliotek:

– Førsteinntrykket av Larvik var at det er min drømmeby fordi Larvik er en trygg og stille by som har en nydelig natur og veldig hyggelige innbyggere. Barna mine og jeg er takknemlige for at dere i Larvik gir oss sjansen til å leve et vanlig liv, langt borte fra trusler og krigen. Barna mine trives godt her i et trygt miljø, har venner, går på skolen og spiller musikk.

Hør intervjuet med forfatteren i podcasten til Radio Latin-Amerika