Kulturnatt på Tinget

Stortingsgruppene til samarbeidspartiene Frp, Høyre, KrF og Venstre er enige om å be regjeringen gjennomgå retningslinjene for uttak av kvoteflyktninger.
Foredrag om Stortingsbygningens historie, arkitektur og kunstsamling, står på dagsorden når Stortinget inviterer publikum innenfor dørene under Kulturnatt, 16. september.
0Shares

Kulturnatten arrangeres årlig av Kulturetaten i Oslo kommune. Målet er ifølge arrangøren «å gi byens befolkning og tilreisende en prøvesmak av det kulturelle mangfoldet og en opplevelse av bredden og kvaliteten i Oslos kulturliv».

Stortingsbygningen feirer 150-årsjubileum i 2016, og på  Kulturnatten som arrangeres for tiende gang, har publikum muligheten til å få et historisk innblikk i hvordan den opprinnelige bygningen så ut i 1866.

Brosjyre for fremmedspårklige
I år kan du bli kjent med Stortinget ikke bare ved å vandre på egen hånd i historiske rom og saler, men også  få en brosjyre som heter Lettlest. Denne er beregnet  for fremmedspråklige og vil være en god hjelpemiddel, dersom man har noen språklige utfordringer.

Og mens du vandrer i vandrehallen, kan barna fargelegge, tegne, bygge Lego eller spille minecraft.  

Alle besøkende kan vandre rundt i stortingsbygningen og  kan blant annet oppleve stortingssalen og jubileumsutstillingen «Skjebneåret 1814 – Fire dokumenter som formet Norge» i historisk sal.

Hvis ikke du har fått opplevd det før har du mulighet til det den 16.september. Bli kjent med stortingsbygningen ved å vandre rundt på egen hånd.

Stortingets omvisere er tilgjengelige for spørsmål og forteller om jubileumsutstillingen, bygningen, kunsten, Stortingets historie, oppgaver og arbeidsordning, opplyser Stortinget.