Skal holde verdens største kaffeselskap

Kaffebransjen feirer seg selv med stor festivitas under den internasjonale kaffedagen 1. oktober. Bildet er hentet fra fjorårets arrangement på Aker Brygge.
Foto: kaffe.no
Lørdag, på den internasjonale kaffedagen, skal norsk kaffebransje arrangere verdens største kaffeselskap på Aker Brygge. Både norsk og internasjonal kaffe vil serveres til de fremmøttes smaksganer.
0Shares

Norsk Kaffeinformasjon (NKI) tar sikte på å arrangere verdens største kaffeselskap i anledning den internasjonale kaffedagen 1. oktober. Med servering av nytraktet kvalitetskaffe vil dette bli det største arrangementet av sitt slag i verden, skriver de via en pressemelding.

Nå samler hele den norske kaffenæringen krefter på Aker Brygge og feirer norsk kaffekultur med verdens største kaffeselskap.

– Nordmenn drikker mye kaffe, og av den beste kvaliteten, sier Lynes. Totalt drikker hver nordmann årlig 160 liter kaffe, noe som er nest mest i verden, bare slått av Finland, sier daglig leder Marit Lynes i Norsk Kaffeinformasjon (NKI), som står bak rekordforsøket.

 
Foto : kaffe.no

Norsk kaffe får oppmerksomhet
Ifølge Norsk Kaffeinformasjon (NKI), som er informasjon- og opplysningsforeningen for kaffe, og bransjeorganisasjonen for kaffebrennerier, grossister og utstyrsleverandører, har norsk kaffe fått stor oppmerksomhet internasjonalt.

– Norsk kaffe er i en særposisjon fordi kaffebønnene importert til Norge holder så høy kvalitet. Vi brenner lysere enn på kontinentet og beholder mer av kaffens opprinnelig smak og aroma. Det gir mer smak og bedre kaffe, fastslår Lynes, som mener at norsk kaffekultur er i verdensklasse.

Serverer internasjonal kaffe
Under arrangementet vil også kaffe fra ulike land bli servert, får Utrop vite etter å ha kontaktet NKI.

– Vi kommer til å servere kaffe fra India, Brasil, Etiopia, samt muligens Guatemala. I tillegg vil vi også severe blends (kaffeblandninger) med kaffe fra ulike land og regioner, skriver informasjonskonsulent Bjørn Grydeland via en tekstmelding til utrop.no.

Om formålet med rekordforsøket sier NKIs daglige leder:

– Vårt mål er å sette en ny standard. Tidligere forsøk har vært gjennomført med bokser med ferdiglagd iskaffe. Vi skal ha nylagd kvalitetskaffe, slår Lynes fast via pressemeldingen.