Fransk-arabisk polfarer og Norgesvenn

 

Fransk-araberen (bildet) som bor i Oslo, kaller seg selv for “Norgesvenn”, og ser på polfareren Roald Amundsen som sitt store forbilde. Han har også truffet andre norske polfarere som Børge Ousland, Erling Kagge og Liv Arnesen.

Tidligere denne uken var han på Tøyen bibliotek og fortalte om sine enmanns-ekspedisjoner til jordas fjerneste strøk.

 
Foto : Hanan Abdelrahman

Hanneche har i sine Norgesopphold jobbet som friluftslivlærer både på Vestlandet og på Svalbard og på Trysil og som husøkonom på hotell. Han er også utdannet offiser i den franske hæren.

Gikk over tusen kilometer
I 2011 fulgte han i Amundsens fotspor for å “feire” på sitt særegne måte hundreårsjubiléet for den norske polarbragden. I anledning jubiléet ble Hanneche intervjuet av Østlendingen. 

– Jeg liker å presse meg selv. Jeg har i lang tid vært fascinert av Amundsens bragd med å nå polpunktet, og har bestemt meg for å være med på feiringen av 100 års dagen på nøyaktig dette stedet, uttalte han i intervjuet.

Reise som selvutfoldelse
Hanneche er historisk. Gutten fra ghettoen i Valence klarte det ingen forventet; å bli den første franskmannen, såvel som den forste med nord-afrikansk og arabisk opprinnelse som nådde både Nord- og Sørpolen.  

Hans motto er “Voyage au dela de l'horizon et au dela de soi meme” – “Reis utover horisonten og utover deg selv!”