Kamara med ny utgivelse

I sommer har Kamara gitt ut ny singel og opptrådt under Øya-festivalen.
Foto: Sony Music Norway
I august slapp Kamara singelen "Can't Get You Out Of My Head" og opptrådte på Øya-festivalen.
24Shares

I 2020 hadde hun en av landets største radiohits med «20something», og igjen med «Carry You Home» i 2021. Nå tar «Can’t Get You Out Of My Head» opp kampen med «SPF 3000» om å bli årets radiofavoritt.

Låten skrev hun med Monika Engeseth (Moyka) og Eirik Hella.

– Jeg har det med å idolisere potensialet jeg ser i mennesker eller relasjoner uten helt å forstå hvordan de eller det faktisk er, litt sånn Instagram versus reality. Håpet om kjærlighet gjør blind. Det er en veldig slitsom prosess som tar opp mye mental plass, men det er i det minste flott for låtskrivingen. Unrequieted love baby. Å lide for kunsten er alltid songwriter gold, sier hun til Sony Music Norway.

Fikk gjennombruddspris

Kamara er født i Sierra Leone og oppvokst på Lindås og i Bergen. Hun var Urørtfinalist 2019 og ble nominert til årets nykommer under P3 Gull 2020.

I 2021 mottok hun Musikkforleggerprisen for Årets Gjennombrudd.

Samtidig kaller hun seg åpenhjertig og sårbar.

– Jeg skal ikke lyve. Alt ble så mye vanskeligere med pandemien. Jeg hadde fokus og planer og mål som bare ble visket bort. Festivaler ble avlyst og jeg får aldri igjen det unike momentumet jeg hadde som artist og som bare ble borte. Men I know I’m lucky for jeg har allikevel skrevet og gitt ut musikk, og mange av festivalene får jeg spille på allerede i år.

Artist med formål

Om sin nyeste singel forteller hun:

– Can’t Get You Out Of My Head er en låt om ensidig kjærlighet. Om hvor utmattende det er. Hvordan alt blir overtolket.

I et intervju med npsmusic.no blir hun spurt om hvem hun skriver for.

– Jeg skriver for alle, og jeg vil at de som lytter til musikken min skal føle seg sett og hørt. At de skal føle seg litt sterkere.