Vil ha holdningsendringer

Skuespilleren Alexander Karlsen El Younoussi stiller opp i ny TV 2-serie om kortvokste.
Foto: Eivind Senneset
Frilansskuespilleren Alexander Karlsen El Younoussi stiller opp i ny TV 2-serie for å stå opp mot fordommer.
33Shares

I TV 2s nye dokumentarserie «Kort og lovende» møter vi El Yonoussi, samt forsker Didrik Hjertaker Grevskott, regnskapsfører Hanna Eline Jørgensen, og leder i Norsk Interesseforening for Kortvokste (NiK), Åsne Alstad Hanto.

Samtlige av de som er i tv-programmet er unge voksne og kortvokste.

El Younoussi kommer fra Fredrikstad og jobber til daglig som frilansskuspiller. Han har jobbet som skuespiller i en rekke produksjoner både på scene og tv siden sin skuespiller-debut i «Kong Curling».

Utenom å være dialekt-nerd, så liker han å se teater, spise god mat, reise og være være med venner

 – Jeg jobber som skuespiller, og er vant til å spille roller – så det å skulle være med i denne serien og bare være meg selv var jeg skeptisk til. Men jeg synes det var viktig å være med for å fortelle at alle kan få til det de vil – uansett forutsetninger. Man kan løse det meste så lenge man jobber for det, og det ønsker jeg å belyse gjennom denne serien, sier han til TV 2.

Evnen til å finne egne veier

Et av spørsmålene som tas opp i TV-programmet er hvordan samfunnet kan bli bedre på å se folks muligheter i stedet for begrensninger.

– ​«Kort og lovende» er en ny TV 2-serie om utenforskap og om hva fordommer og sosial stigmatisering gjør med mennesker. Samtidig er det en serie som viser hvordan man kan finne sin egen vei selv om man føler seg annerledes enn alle andre, sier programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen.