Historiske Ali

 
Foto: Disney/ABC Television Group
"Moonlight"-skuespilleren Mahershala Ali ble historisk da han som tidenes første muslimske skuespiller vant Oscar-prisen sist helg.
0Shares

Ali (bildet) vant i klassen “beste mannlige birolle” for sin innsats som dophandleren “Juan” i filmen Moonlight, melder CNN.

“Juan” er en mann som på utsiden er en råtøff og voldelig kriminell, men som på innsiden er en godhjertet mann som blir en farsfigur for en 15-årig gutt som er i ferd med å komme ut av skapet.

42-åringen, som har en årelang karriere som skuespiller og rapper ble født med etternavnet Gilmore i en afro-amerikansk familie i Oakland, California, hvor moren er aktiv som kristen pastor.

Konverterte til Ahmadiyya
For 17 år siden konverterte Oscar-vinneren til Ahmadiyya-islam, en retning innenfor islam som selv opplever ekskludering, forfølgelse og diskriminering fra fundamentalister i majoritetsmuslimske land. Selv mener han at han har lært mye av filmen og rollefiguren.

– Jeg tenker det jeg har lært av å jobbe med “Moonlight” er å se hva som skjer når du forfølger mennesker. Folk går inn i seg selv. Og jeg er ytterst takknemlig for å ha fått muligheten til å spille en karakterfigur som Juan, en mann som så en annen ung mann gå inn i seg selv som et resultat av forfølgelsen fra sine nærmeste og sitt nærmiljø. Folk som ikke kunne godta ham for den han var.

– Jeg håper at vi alle kan være mer som Juan, at vi kan fortelle “den andre” om verdien de har, istedenfor å bare fokusere på forskjellene, sier Ali i et intervju med CNN.