Eurovision-vinner og flyktningvenn

 
Foto: Mykola Swarnyk
Lørdag sjokkerte portugisiske Salvador Sobral med en overlegen seier i Eurovision Song Contest. Men å fremføre vinnerlåten med en genser til støtte for flyktninger fikk han ikke lov til.
0Shares

Seieren var Portugals første i sangkonkurransens historie, og ble sett på som svært overraskende ettersom Sobral ikke var en forhåndsfavorittene.

Under pressekonferansen etter showet var Sobral strålende fornøyd med å ha bergtatt Europa med sin sobre ballade, skriver Dagbladet.

Like fornøyd var han ikke med arrangøren EBU (European Broadcasting Union), som gikk inn og overstyrte portugiserens klesvalg før den store finalen. Sobral ble nemlig nektet å ha på seg en svart genser med påskriften S.O.S. Refugees, som han tok på pressekonferansen sammen med sin søster Luisa (se bildefaksimile).

 
Foto : Skjermdump/YouTube

Kunne oppfattes som politisk
Årsaken er at budskapet blir oppfattet som politisk, noe som er i strid med sangkonkurransens regelverk.

Sistnevnte var ikke Eurovision-vinneren noe særlig enig i.

– Jeg sendte ut beskjeden fordi jeg mener at det er det største problemet Europa har. Men jeg ble nektet å ha på meg t-skjorta, for de ville ikke ha noe sånt budskap. Det synes jeg er veldig rart, for budskapet var ikke politisk, det var menneskelig, sier Sobral, ifølge Expressen.