Fra Karpe til familiefestival på Grünerløkka

Sidiki Camara er en perkusjonist fra Mali som nylig spilte sammen med Karpe for flere titusener.
Foto: Samspill
Sidiki Camara spilte nylig med Karpe for over hundre tusen mennesker i Oslo Spektrum. På lørdag spilte han på lokalfestival.
74Shares

Familiefestivalen Skattekista på Schous inviterte til folkemusikk, dans og matopplevelser fra hele verden.

Blant de som spiller er Sidiki Camara, en trommeslager med røtter fra Mali. Med utgangspunkt i mande-musikk fra Mali, har han brakt vestafrikanske rytmer inn i norsk og internasjonal jazz.

Familiefestivalen arrangeres av Riksscenen, og byr på alt fra karibiske folkefortellinger til brasiliansk rytmemagi og orientalske toner, hallingtriks og somalisk dhaanto-dans der både barn og foreldre får være med.

– Vi har samlet fantastiske utøvere fra en lang rekke tradisjoner til å skape dette programmet, forteller Lene Gravlie, kunstnerisk produsent for Skattekista, via en pressemelding.

Vil at alle føler seg velkommen

Under festivalen fikk barna prøve seg på samiske håndverkstradisjoner, høre pop-up-fortellinger og lage sine egne rytmeinstrumenter.

– Målet er å skape en frodig festival som speiler mangfoldet av kulturskatter som lever side om side i landet vårt. Vi ønsker at alle skal føle seg velkommen, og vi vil vekke nysgjerrighet. Hvor mange barn her i byen har prøvd å danse en somalisk folkedans før, eller hørt et arabisk orkester på nært hold? Vi synes det er på tide!