Norsk-amerikaner på fotball-landslaget

 
Foto: Wikimedia Commons/pfclitex.com
Landslagstrener Lars Lagerbäck overrasket med flere debutanter i sin landslagstropp til VM-kvalifiseringskampen mot Tsjekkia om en uke.
0Shares

En av disse er den 1,95 norsk-amerikaneren Bjørn Maars Johnsen (bildet), en spiss landslagssjefen aldri har sett live, og som har blitt beskrevet som en “norsk-amerikansk versjon av Jostein Flo”.

– Vi har brukt noen timer på å studere Bjørn. Vi har ikke sett ham live, men han har gjort et ganske godt inntrykk. Jeg skal ikke bygge opp noen forventninger, men jeg mener han er vel verdt å teste, sier Lagerbäck til VGNett.

Johnsen kom til den skotske toppklubben Hearts i 2016, og har vært i klubber som Atletico Baleares, Louletano, Atletico CP og Litex Lovech. Han beskrives av landslagssjefen som en stor og sterk spiss, som liker å være involvert i spillet.

– Bjørn er motivert, han vil gjerne representere det norske landslaget og gjøre sin norske far stolt. Vi har fulgt ham siden Joshua Kings skade, sier Lagerbäck.

Oppvokst i USA
25-åringen, som er født i New York og vokste opp i Nord-Carolina, har lenge drømt om å få spille for det norske landslaget.

– Ingen andre så på fotball der jeg vokste opp, ingen snakket om fotball, men jeg glemmer aldri dagen da Norge slo Brasil. Da bestemte jeg meg for at jeg en dag ville spille for landet mitt, sa Johnsen til VGNett i et intervju i 2015, da han spilte for bulgarske Litex Lovech.