Norsk-inder ny sommerskole-direktør

 

Kapoor kommer fra stillingen som direktør for Fredskorpset, og etterfølger Einar Vannebo i stillingen. Assisterende universitetsdirektør Tove Kristin Karlsen er svært tilfreds med ansettelsen.

– Sommerskolen er et viktig utstillingsvindu for Universitetet i Oslo, og det er et stort ansvar å være vertskap for rundt 600 studenter fra ca 100 land hver sommer. Nita Kapoor har bred ledererfaring fra internasjonalt rettede virksomheter, og vi er svært glade for å få en så kompetent og erfaren direktør for sommerskolen, sier hun via en pressemelding.

Erfaren i lederstillinger
Nita Kapoor har vært direktør i Fredskorpset siden 2009. Før det har hun blant annet vært kultursjef i NRK, kommunikasjonsdirektør i Norges statsbaner, prosjektleder i Norsk folkehjelp og politisk rådgiver for kulturminister Turid Birkeland i regjeringen Jagland 1996-97.

Kapoor har sin utdanning fra Universitetet i Oslo og BI, og gleder seg til å vende tilbake til UiO.

– Jeg er veldig takknemlig for tilliten fra Universitet i Oslo, og jeg gleder meg stort til å vende tilbake til mitt alma mater. Den internasjonale sommerskolen er et fantastisk tilbud, som hver sommer inviterer hele verden til Blindern. Det skal bli en sann glede å bli med på laget som har gjort sommerskolen så internasjonalt attraktiv.

FAKTA

Om Den internasjonale sommerskolen

Oslo International Summer School (ISS) har i en periode på seks uker hver sommer et bredt kurstilbud innen humanistiske og samfunnsvitenskapelige fag for omtrent 600 studenter fra nærmere 100 land. I tillegg til den faglige virksomheten tilbys et omfattende kultur- og ekskursjonsprogram. I vinterhalvåret har ISS et stort tilbud av norskundervisning.

ISS har en fast stab på 15 medarbeidere pluss to fast ansatte ved sitt USA-kontor. I høysesongen hver sommer utvides staben til ca. 25 ansatte i administrasjonen og ca. 100 lærere/forelesere.