Skal lage «mullah-satire»

Shabana Rehmans mullaløft var et eksempel på en romantisk-drastisk handling, mener Morgenbladets kommentator Lena Lindgren

Saken er opprinnelig omtalt i Nettavisen. Her skal Rehman bli blogger, og i tillegg med støtte fra fra Fritt Ord-stiftelsen utvikle et satirisk videokonsept i samarbeid med avisen.

I sin Nettavisen-blogg presenterer hun en trailer til videokonseptet. Her stifter man bekjentskap med Imama Shabana – Norges første kvinnelige mulla, og den skarpskodde journalisten og samfunnsdebattanten Shabintu Hellandussen. I tillegg skal man lage SKAM-parodien KLAM.

Som regissør har en annen norsk-pakistansk komiker og kjent tv-fjes, Zahid Ali, steppet inn med en hjelpende hånd.

– Selve bloggen er min egen talested basert på mangeårig samfunnsdebattant og komiker og performance artist, sier Rehman til utrop.no.

Et Facebook-orakel
Hva er motivasjonen bak satiren og videobloggen?

– Norden har fått sin første Imama, vi mener Norge også trenger det. Vår Imama er en åndelig, spirituell leder, et orakel, og som er overbevist om at tredje verdenskrig kan starte på facebook. Derfor vil hun ambulere rundt i facebook-tråder og forsøke å forhindre nettopp det. Dessuten har hun planer om å reinventere katte-religionen fra det gamle Egypt og dyrke Bast (jour. anm., kattegudinnen i oldtidens Egypt). Måtte facebook være med henne.

Hva og/eller eventuelt hvem vil du kunne tenke deg å parodiere?

– Hvem jeg parodierer og hva som ligger i det, må publikum selv finne ut av, svarer hun videre.

Hardhudet satiriker
Når det gjelder reaksjoner på satiren tar Rehman det hele med knusende ro.

– Jeg gjør det jeg har lyst til å gjøre, og når det gjelder reaksjoner så har jeg ingen forventninger. Jeg har kun en forventning til meg selv: kommentere min samtid på min egen måte.