Charlotte Dos Santos utgir debutalbumet «MORFO»

Charlotte Dos Santos utgir sin første album i løpet av denne uken.
Foto: Jeff Hahn
Elementer av soul, samba og RnB er tilstede i Charlotte Dos Santos debutalbum "Morfo".

Reisen til “MORFO” startet med pandemien, der hun ble tvunget til å være rolig og legge følelsene sine inn i tekstene, ifølge en pressemelding fra Indianer Management.

Om prosessen med å skrive, er hun full av energi når hun reflekterer:

– Det er som å ha en hage. Du planter frøene, så vanner du, og de begynner å vokse.

Med en brasiliansk far og norsk mor, var Charlottes oppvekst beriket med forskjellige kulturuttrykk.

– “MORFO” ser tilbake på det rike arkivet, og kaster en varm glød over universelle temaer fra partnerskap og tillit til svik. Hun står også mer modig i fotsporene gått opp av sine brasilianske forfedre. Resultatet er et stykke arbeid forankret i historien – både personlig og familiært – men samtidig tidløst.

Laget under nedstengning

Utgivelsen er et pandemisk album, skrevet fra våren 2020 og inn i 2021, og da hennes planlagte USA-turné ble kansellert, ble Charlotte kastet inn i en kokong med skriving og omskriving, som tillot prosjektet å morfe seg fra en ting til en annen mens hun selv utviklet seg.

Utgivelsen er et sonisk eventyr om transformasjon, om kjærlighet og smerte. Det er en leken reise gjennom mine dypeste, indre tanker kombinert med elementer av musikk jeg beundrer, som soul, r&b, funk, mbp/samba og klassisk. Jeg er et verdensbarn, født inn i to kulturer, og på dette albumet graver jeg dypere inn i mine forfedres røtter og inn i min egen bevissthet.