Karpe og Jonas Benyoub tok P3Gull-priser

Karpe vant "Årets artist".
Foto: Tom Øverlie/NRK
Aurora vant «P3-prisen», Karpe fikk publikumsprisene «Årets artist» og «Årets låt», mens Jonas Benyoub ble kåret til «Årets gjennombrudd».

Lørdag kveld gikk årets «P3 Gull» av stabelen i H3 Arena på Fornebu. Fire priser ble delt ut, og noen av landets mest populære artister fikk æren av å opptre foran et entusiastisk publikum i H3 Arena. Showet ble sendt direkte på NRK1 og på NRK TV.

Karpe stakk av med prisen som årets artist.

– Karpe har ikke bare slått norske konsertrekorder med ti ganger utsolgt Oslo Spektrum i år, men også redefinert vår oppfattelse av hva en konsertopplevelse kan være. Deres innovative og evig utforskende tilnærming til musikk gjør dem til ledestjerner i bransjen, ifølge juryen i en pressemelding.

Gruppen stakk også av med prisen for Årets låt, PAF.no.

– Karpe utvikler seg stadig og slipper musikk som treffer publikum på nye måter. «PAF.no» er en festlåt om suksess og ettermæle som byr opp til både dans og allsang. Videoer av festivalpublikum i Norge som danser og synger «Allah, Allah, ya baba», har gått verden over i sommer.

– Artist som tør

Juryen kåret Jonas Benyoub til årets gjennombrudd.

– Med et enormt rap-talent og tekster som reflekterer en virkelighet mange kan kjenne seg igjen i, har vinneren virkelig truffet en nerve hos det norske folk i år. Ved å tørre å være ærlig og sårbar, hardtslående og stoisk, tror juryen at Jonas Benyoub vil stå stødig i det norske musikklandskapet i lang tid fremover.