– Våg å hente nye stemmer

Nasra Omar (t.v) avbildet under et seminar om mangfold i Tromsø
Foto: trap.no
Nasra Omar i Tromsø kommune oppdfordrer kulturlivet til å komme med ideer til hvordan inkludere flere.

Omar, som er rådgiver i Tromsø kommunes avdeling for kultur og idrett, Nasra beskriver en skjevfordeling i byens kulturliv: 

– Tromsø er en veldig internasjonal by, men mangfoldet er ikke så synlig. Vi trenger flere arenaer der majoritet og minoritet samhandler og skaper ting sammen. Det er mye kultur som er rettet mot majoriteten. Vi må snu litt på det og rette oss mot minoritetene, skriver hun til Nordlys i ei pressemelding.

Vil jobbe sammen
I et samarbeid mellom Tromsø kommune og Transnational Arts Production (TrAP), er nå målet å treffe de som vanligvis ikke kommer på Tromsøs kulturarrangement.


TrAP arbeider særlig for å nå ut til grupper som er underrepresenterte i dagens kulturtilbud, som ungdom og minoritetsgrupper.

I pressemeldingen står det videre:

– Det kan for eksempel være aktiviteter som er utviklet og presentert sammen med det publikumet man ønsker å nå. Det er viktig at aktivitetene kan fungere som en start på nye samarbeid.

FAKTA

Om Transnational Arts Production (TrAP)

– TrAP er en uavhengig kunstprodusent og pådriver for økt mangfold i norsk kulturliv.

– TrAP Arbeider med kunstnere og prosjekter som krysser grenser, og bringer internasjonal kunst til den norske kunstscenen, innen billedkunst, scenekunst, musikk, film og litteratur.