– Hva vet du om Movember-kampanjen?

 
Utrop tok til Majorstua denne gangen for å finne ut hva folk visste om Movember-kampanjen.

 

 

Hassan Jehia (28): – Har ikke hørt om Movember. Visste ikke ikke at man sparte til bart for kreftsaken og menns helse – men når du forteller meg dette, synes jeg det er bra.
Henry Gill (21): – Jeg vet at man skal ta bort spare barten i november for å gi oppmerksomhet til prostata- , testikkelkreft og menns helse. Dette synes jeg er et godt tiltak slik rosa sløyfe også er i oktober. Ifjor sparte jeg og guttene i kollektivet bart i hele november, så dette er noe vi er godt kjent med.
Birgitte og Nora (29) og (27): – Movember gir kreftsaken hos menn en del oppmerksomhet og det synes vi er bra. Vi er bare kritiske til at det som oftest blir med barten og ikke mer enn det. Så vi ønsker at alle engasjerer seg utover det.
Samir (20): – Jeg kjenner mange kamerater som har anlagt bart i november for kreftsaken. Jeg gjorde det samme i fjor og kan sikkert gjøre det igjen.
Andreas (22): – Nå har jeg ikke så mye bart å spare da, men har jo vært engasjert i denne kampanjen tidligere. Synes det er en viktig greie og har mange kamerater som har vært engasjert på samme måte.

 

Movember er en årlig kampanje for bevisstgjøring om menns helse og pengeinnsamling til forsknings- og støtteprogrammer med fokus på prostatakreft, testikkelkreft og psykisk helse. Bak kampanjen står Movember Foundation, som er en uavhengig internasjonal stiftelse.