Høyrepopulistisk visestatsminister: – Vi må gi Asia Bibi asyl

– Vi må gi den kristne pakistanske kvinnen Asia Bibi og hennes familie et fristed, enten her eller et annet land i Vesten, er tonen fra Italias statsminister Matteo Salvini.
Foto: www.difesa.it
Italienske myndigheter vil sørge for å gi den blasfemi-frikjente kvinnen Asia Bibi asyl, enten i Italia, eller et annet vestlig land.

Bibi er en kristen pakistansk kvinne som ble frikjent for anklager under Pakistans blasfemilovgivning av landets høyesterett. 

 
Foto : Skjermdump/YouTube/Rome Reports

Frifinnelsen førte til sterke reaksjoner fra tilhengere av det islamistiske partiet Tehreek-Labbaik Pakistan (TLP), som holdt en tre dagers lang protest. Islamistene krever at frikjennelsen omgjøres og at man går tilbake til den opprinnelige dødsdommen mot den kristne pakistanske kvinnen.

Fra flere hold i det internasjonale samfunnet har det kommet motreaksjoner mot protestene, og sterk bekymring for at pakistanske myndigheter har gitt Bibi utreiseforbud.

Flere frykter for at ekstremister vil gjøre alvor av drapstruslene mot Bibi og familien hennes og at hun ikke slipper levende ut av landet. Hennes advokat Saiful Mulook har etter drapstrusler forlatt landet og søkt asyl i Nederland.

– Vi må sørge for et fristed
Et av landene som har engasjert seg for Bibi er Italia. Bibis ektemann, Ashiq Masih, har appellert gjennom den katolske hjelpeorganisasjonen Aiuto alla Chiesa che Soffre (oversatt: Hjelp til kirken i nød), som spesialiserer seg for å hjelpe forfulgte kristne.

Landets innenriksminister, Matteo Salvini fra det høyrepopulistiske og innvandringskritiske Lega Nord mener Vesten må sørge for å gi Bibi et fristed.

 Vi jobber med andre vestlige land. Vi må gjøre dette diskret og nøye. Jeg vil at kvinner og barn hvis liv er i fare kan ha en trygg fremtid i vårt land eller i andre vestlige land, så jeg vil gjøre alt som mulig for å garantere dette, sier han ifølge Radio Free Liberty.

Han mener Bibi-saken handler om humanitære hensyn, og må sees uavhengig fra den nye regjeringens sterkt innstrammede innvandringspolitikk.

– Jeg kan ikke gi Pakistans myndigheter skylden for situasjonen Bibi og hennes familie befinner seg i. Fienden her er vold, ekstremisme og fanatisme. Selvfølgelig går dette hånd i hånd med å avvise ulovlig innvandring.