Stykke ble laget av Tamilsk teatergruppa Theatre Action Group – Norway og handler om
kvinnesyn, kamp for likestilling og frihet.
– Temaet teaterstykket tar for seg er problemstillinger knyttet til undertrykkelse, utfordringer og vanskeligheter som kvinner møter i samfunnet. Stykket stiller spørsmål ved ulike praksiser, verdier og ikke minst om undertrykkelse i kulturens og religionens navn, ifølge Rooban Sivarajah.
Kjønnskifte
I stykket er det teaterelementer, dans, musikk, sanger og rap. og det sentrale innholdet i
manuset er poesi.
– Kavitha Laxmi sin siste poesiverk Shikhandi omhandler disse temaene gjennom språklige bilder. Shikhandi er en androgyn karakter i det indiske episk diktningen, Mahabharatam. Shikhandi er født som kvinne kalt Shikandini og forvandles senere til en mann. Han er broren til Draupadhai, den kvinnelige hovedpersonen i eposet, sier Sivarajah.
Samfunnsaktuelle temaer
Theatre Action Group – Norway driver med teaterproduksjon, undervisning, seminarer og workshop innen teaterkunst, og lager forestillinger med samfunnsaktuelle temaer.
– Vi har siktemål å få barn, unge og voksne til å møtes, styrke samspillet mellom dem og skape noe godt som de kan være stolt av. På våre samlinger har vi aktiviteter som inneholder teaterleker, improvisasjon, skuespillerteknikk, dialogarbeid, formidling, stemmebruk og tekstarbeid.
Voksne som barn involveres i teaterarbeidet.
– Et trettitalls voksne, unge og barn involveres i teaterstykke i ulike roller som skuespillere, dansere, musikere, sangere og scenografer. De deltar også i diskusjoner om ulike temaer, og er med på å skape noe nytt basert på interesser og kompetanse. Mange barn og unge har ulike interesser som vi kunne dra nytte av under denne produksjonen. Vi har skapt en god atmosfære under øvelsene, og dette gir rom for diskusjon, samspill og en følelse av tilfredshet.