Skrev bok om pakistansk innvandringshistorie

Forfatter Noshin Saghir har i sin første utgivelse skrevet om de første pakistanerne som kom på slutten av 60-tallet.
Forfatter og journalist Noshin Saghir har skrevet om landsbyene rundt Kharian i Pakistan, som har bidratt til mesteparten av utvandringen til Norge.
0Shares

Landsbyene kalles på kalles på folkemunne for Little Norway, ifølge en pressemelding fra CreAlea forlag.

Av den grunn har hun kalt boken Little Norway, Kharian – Et lite stykke Norge.

–  I boken er det historien om Chaudhary Nek Alam, mannen som hjalp pakistanerne med å reise til Norge. En ser gjennom historien hvordan et menneske kan bidra til å endre et samfunn.
Saghir har over 20 års erfaring som journalist og skribent. Hun har blant annet jobbet som seminarkoordinator og pressekontakt for Bollywoodfestivalen i fire år, og vært redaktør for Daily Pukar International Norway, et urduspråklig nettmagasin.

Innvandringshistorisk bok

Overfor Fritt Ord forteller hun at ambisjonen med utgivelsen er blant annet at norske ungdommer med pakistanske røtter vil lese om hvordan besteforeldrene deres kom seg til Norge.
Utgivelsen kommer som en markering på at det er 55 år siden de første pakistanerne innvandret til Norge på slutten av 1960-tallet.

– Leserne får vite om hvor tøft det var for de som utvandret, hvorfor de valgte å reise til Norge, hvilke utfordringer de møtte underveis og da de kom frem. Jeg viser også hvordan de forvandlet et fattig sted om til et av de rikeste distriktene i Pakistan. Gjennom boken vil leserne få nye erkjennelser om den pakistanske innvandringen til Norge.