Karpe får Røde Kors’ ærespris for 2023

Karpe vant "Årets artist".
Foto: Tom Øverlie/NRK
Landsstyre i Norges Røde Kors har vedtatt å tildele Røde Kors-prisen for 2023 til musikkgruppen Karpe.

Røde Kors sitt ærespris går i år til Chirag Rashmikant Patel og Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid.

Begrunnelsen er «Deres mangeårige engasjement for mangfold, for oppvekstvilkårene for ungdom og for flyktninger, asylsøkere og innvandrere», skriver de i en uttalelse.

– Karpe har med stort engasjement og troverdighet nådd frem med viktige budskap og holdninger til hele befolkningen, på tvers av bakgrunn, etnisitet, religion og geografi, blant annet med bruk av musikk og kultur i utradisjonelle kanaler og på nye måter og uttrykk, sier Siri Hatlen, president i Røde Kors til VG.

Blant tidligere prisvinnere er blant annet Kofi og Nane Annan, Thorvald Stoltenberg,  Elyas Mohammed, Frivillig innsats i forbindelse med terrorhandlingene 22. juli, krigsfotograf Harald Henden og Tore Godal.

– Chirag og Magdi er takknemlige for prisen, og for at de er i en posisjon hvor de har muligheten til å gjøre en forskjell, sier Karpes manager, Silje Larsen Borgan, til VG og fortsetter:

– De har mange gode minner fra å ha jobbet som frivillige og hatt siviltjeneste på Røde Kors-avdelinger i Oslo i løpet av karrieren, og vil også rette en takk tilbake, for jobben Røde Kors gjør.