Futsal-EM for utenlandsbosniere på Ekeberghallen

Bosniere fra hele Europa samlet seg i går på Ekeberghallen for å spille et "europeisk mesterskap" i futsal. Bildet viser vinnerlaget fra Østerrike og Belgia, som tok sølv.
Foto: Fahro Konjhodzic/tacno.net
Bosniere fra flere europeiske land samlet seg sist helg på Ekeberghallen for å avholde et diaspora-EM i futsal.

Futsal-mesterskapet har blitt avholdt årlig siden 2003, og i år var turen kommet til Oslo og Ekeberghallen. Lagene består av bosniske innvandrere som bor i ulike land.

– I år kom det 13 landslag, med rundt 150 tilsammen for å delta i mesterskapet, i tillegg til Norge. Spillerne kom fra Østerrike, Tyskland, Frankrike, Sveits, Tyrkia, Holland, Belgia, Danmark, Sverige, Storbritannia og Finland, sier fotograf og journalist Fahro Konjhodzic i en e-post til Utrop. 

Journalist Fahro Konhjhodzic var tilstede under futsal-turneringen.
Foto : Claudio Castello

Hensikten med mesterskapet er å samle folk med bosnisk bakgrunn minst en gang i året

Han var selv tilstede på arrangementet som korrespondent for det bosniskspråklige nettstedet tacno.net.

Østerrikere vant

Bosnia-Hercegovinas ambassadør Nedim Makarevic var tilstede under åpningen, sammen med Miralem Becirovic president Bosnia og Hercegovina-forbundet i Norge. Sistnevnte var arrangør for mesterskapet.

Også Hasan Sehovic, leder for Svjetskog saveza dijaspore BiH, verdensalliansen for bosniske organisasjoner var tilstede. 

Kultur var også del av arragementet, med folkedansgruppen Dukat fra Oslo og en barnefolkedansgruppe fra Sarpsborg som opptrådte.

Årets vinnerlag ble Østerrike, med Belgia på andreplass og Tyskland på bronse. Fair Play-trofeen gikk til Sveits.

Bosniere fra blant annet Sverige, Nederland og Tyrkia var også med på turneringen.
Foto : Fahro Konjhodzic/tacno.net

– Hensikten med mesterskapet er å samle folk med bosnisk bakgrunn minst en gang i året. Vi spiller fotball og fester med bosniske matspesialiteter og musikk. Tradisjonen tro skal vi ha mesterskapet neste år også, skriver Konjhodzic til Utrop.