– Norsk-tamiler kan bli ministere i Norge

Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Fredskonferanse under krigsfare - 24.04.2024 Slår på stortromma med Shabana-prisfest - 24.04.2024 – Hærverk møtt med motstandskraft og støtte - 24.04.2024 Balasingham Yogarajah er politiker i Arbeiderpartiet. Han er også leder for Tamilsk Ressurs- og Veiledningssenter (TRVS). Han tror Norge snart […]

Balasingham Yogarajah er politiker i Arbeiderpartiet. Han er også leder for Tamilsk Ressurs- og Veiledningssenter (TRVS). Han tror Norge snart kan få en minister med tamilsk bakgrunn. – Jobber man hardt nok, er alt mulig, sier han.

Balasingham Yogarajah kom til Norge i desember 1984. Han synes været var veldig kaldt og maten var rar i Norge. Men etter hvert vente han seg til livet her. Han kom til Gol og begynte på Hallingdal Folkehøgskole. Der fikk mange gode venner.

Senere flyttet Yogaraja til Oslo, og her har han vært aktiv både som politiker og i frivillig arbeid. Før satt han i bystyret for Oslo Ap, og han sitter i dag som leder for Tamilsk Ressurs- og Veiledningssenter (TRVS). TRVS jobber for å bevare tamilsk kultur og språk i Norge, men tilbyr også gratis leksehjelp til alle interesserte.

– Vi som er tamiler synes det er viktig å delta i samfunnet som tar imot oss, siden vi selv kommer fra et land i krig. Jeg ønsker å gi noe igjen til tamilene i Norge, tamilene hjemme i Sri Lanka og andre steder i verden, sier Yogaraja.

Yogarajah har jobbet med å få flere innvandrere til å bli interessert i politikk og stemme ved valg. – Vi har klart å øke norsk-tamilske kvinners valgdeltagelse, sier han. Han forteller at det er store problemer på Sri Lanka nå. Det har blitt verre etter at Norge ble kastet ut som fredsmegler, mener han. Men Yogarajah vil gjerne at Norge kommer tilbake og prøver å skape fred. Han mener tamilene bør få større mulighet til å styre seg selv.