Sanner ber om tettere samarbeid i kjølvannet av Krekar-saken

Integreringsminister Jan Tore Sanner (H)
Foto: Kjetil Ree, wikimedia commons
Author Recent Posts NTB Latest posts by NTB (see all) Riksadvokaten: Ikke dekning for sentralisert etterforskning av SIAN - 16.05.2022 Islam Net bruker Sians koranbrenning i innsamlingsaksjon - 16.05.2022 Politiet lager infovideoer på russisk og ukrainsk for å hjelpe flyktninger - 15.05.2022 Integreringsminister Jan Tore Sanner (H) vil ha tettere samarbeid med politiet, PST og […]
0Shares

Integreringsminister Jan Tore Sanner (H) vil ha tettere samarbeid med politiet, PST og UDI, etter at en terrortiltalt mann fikk innvilget norsk statsborgerskap.

Bakgrunnen er at en av mulla Krekars medtiltalte fikk innvilget norsk statsborgerskap samtidig som han var terrortiltalt i Italia. I juli i år ble han dømt for terrorplanlegging i Italia.

– Vi må være sikre på at saker som kan berøre grunnleggende nasjonale interesser eller utenrikspolitiske hensyn, blir tilstrekkelig opplyst og riktig avgjort, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.

Han ber nå etatene om å sette seg sammen og finne ut hvordan rutiner og informasjonsflyt kan forbedres.

UDI sier at de ikke visste at en Buskerud-mannen i 40-årene, som ble dømt sammen med mulla Krekar for terrorplanlegging i Italia, var under etterforskning da han fikk norsk statsborgerskap i juli i fjor.

Norge utleverer ikke norske statsborgere, og dermed kan ikke mannen, i motsetning til Krekar som ikke er norsk statsborger, utleveres til soning i Italia.

Justisdepartementet mottok onsdag den formelle utleveringsbegjæringen fra Italia om utlevering av Najmuddin Faraj Ahmad, kjent som mulla Krekar.

(©NTB)