Sanner ber om tettere samarbeid i kjølvannet av Krekar-saken

Integreringsminister Jan Tore Sanner (H)
Foto: Kjetil Ree, wikimedia commons
Author Recent Posts NTB Latest posts by NTB (see all) Frp vil forby hijab på barn i barnehager og skoler - 25.11.2022 Regjeringen ber kommunene bosette 35.000 flyktninger i 2023 - 25.11.2022 Støre om 80 år siden jødedeportasjonen: – Dette angår oss også i dag - 25.11.2022 Integreringsminister Jan Tore Sanner (H) vil ha tettere […]
0Shares

Integreringsminister Jan Tore Sanner (H) vil ha tettere samarbeid med politiet, PST og UDI, etter at en terrortiltalt mann fikk innvilget norsk statsborgerskap.

Bakgrunnen er at en av mulla Krekars medtiltalte fikk innvilget norsk statsborgerskap samtidig som han var terrortiltalt i Italia. I juli i år ble han dømt for terrorplanlegging i Italia.

– Vi må være sikre på at saker som kan berøre grunnleggende nasjonale interesser eller utenrikspolitiske hensyn, blir tilstrekkelig opplyst og riktig avgjort, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.

Han ber nå etatene om å sette seg sammen og finne ut hvordan rutiner og informasjonsflyt kan forbedres.

UDI sier at de ikke visste at en Buskerud-mannen i 40-årene, som ble dømt sammen med mulla Krekar for terrorplanlegging i Italia, var under etterforskning da han fikk norsk statsborgerskap i juli i fjor.

Norge utleverer ikke norske statsborgere, og dermed kan ikke mannen, i motsetning til Krekar som ikke er norsk statsborger, utleveres til soning i Italia.

Justisdepartementet mottok onsdag den formelle utleveringsbegjæringen fra Italia om utlevering av Najmuddin Faraj Ahmad, kjent som mulla Krekar.

(©NTB)