Arendalsuka setter foten ned for debatt med SIAN og Alliansen

Arne Tumyr (81) var i mange år leder av Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN). I dag er han styremedlem
Arendalsuka har bestemt seg for å si nei til en planlagt debatt om ytringsfrihet med SIAN og Alliansen.
0Shares

Debatten skulle etter planen arrangeres av Ytringsfrihetsforbundet, som ledes av Resett-sjef Helge Lurås. Men det vil ikke Arendalsuka ha noe av.

«Vi har vært i dialog med Ytringsfrihetsforbundet om dette arrangementet og har etter en totalvurdering valgt å avslå en debatt om ytringsfrihet med Hans Lysglimt Johansen og Lars Thorsen. Vi har begrunnet vårt avslag med at vi i år ikke tillater at Alliansen og SIAN deltar på arrangementer i Arendalsukas program», skriver Arendalsuka på Facebook tirsdag formiddag.

Johansen leder Alliansen, mens Thorsen er med i SIAN (Stopp islamiseringen av Norge). Debatten skulle egentlig ha funnet sted tirsdag klokka 18.

«Vi mener at dialog, debatt og en sivilisert samtale er langt bedre enn boikott og utestengelse», skriver Ytringsfrihetsforbundet i arrangementsteksten på Facebook.

Arendalsuka bestemte seg tidligere i sommer for å utestenge SIAN og Alliansen etter at Arbeiderpartiet og flere andre aktører truet med å boikotte Arendalsuka hvis disse organisasjonene fikk
delta.

Dagbladet skriver at
Ytringsfrihetsforbundet inviterte SIAN og Alliansen «i hemmelighet», og at det ikke har ligget ute noen informasjon om de to organisasjonenes deltakelse på Arendalsukas programsider.

(©NTB)