Politiet vil be om halvannet års fengsel for Keshvari

Straffeforslaget vil være ett år og seks måneders ubetinget fengsel, sier politiadvokat Susie Bergstrand i Oslo politidistrikt.
Foto: Reynir Johannesson/FrP
Politiet kommer til å be om halvannet års fengsel for Frps Mazyar Keshvari. Bedragerisaken kommer opp for retten i midten av oktober.

Stortingsrepresentant Mazyar Keshvari (Frp) har erkjent forholdet og har gått med på at saken går som tilståelsessak i retten. Han er siktet for grovt bedrageri ved å ha forledet Stortingets administrasjon til urettmessig å utbetale ham til sammen 450.000 kroner i reiserefusjon.

– Påtalemyndigheten ser svært alvorlig på saken, og straffeforslaget vil være ett år og seks måneders ubetinget fengsel, sier politiadvokat Susie Bergstrand i Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Politiet avsluttet sin etterforskning i sommer, og saken ble da oversendt til Statsadvokaten.

Bedragerisaken går i Nedre Romerike tingrett 18. oktober. Det er satt av en halv dag til saken.

Tidligere i september bekreftet Keshvaris forsvarer, advokat John Christian Elden, at hans klient har erkjent å ha mottatt summen på nesten en halv million kroner i perioden 2014–2018.

Keshvari, som har beklaget og innrømmet å ha fått utbetalinger han ikke skulle hatt, har vært sykemeldt siden oktober i fjor.

Det er uklart om og eventuelt når Keshvari kan komme tilbake til Stortinget. En stortingsrepresentant har i utgangspunktet plikt til å sitte perioden ut.

Lederen av Frps organisasjonsutvalg, Alf Erik Andersen, sier til Nettavisen at partiet vil sluttbehandle saken til Keshvari når dom foreligger.