Rockelegende til 50-årsmarkering for norsk-tyrkere

I oktober markeres den tyrkiske arbeidsinnvandringen til Drammen med utstilling, musikalske og kulturelle innslag, tyrkisk mat og konsert med stjernesangerinne.

Helgen 11.-13. oktober holdes det en rekke arrangementer og innslag i Drammen for å markere den tyrkiske arbeidsinnvandringens inntog til Drammen.

Et av de store trekkplastrene blir stjernesangerinnen Selda Bağcans konsert på Union Scene i Drammen 13. oktober.

Bağcan er en berømt protestsanger og folkerock-musiker. Hennes store hit Yaz Gazeteci Yaz (Skriv, journalist, skriv) fra 1975 henviser blant annet til datidens tyrkiske utvandring, og regnes som en klassiker i tyrkisk rock.

Fredag 11. oktober, fra 19.00-21.00, blir det kulturaften på Drammen Teater med blant annet opptreden fra en profesjonell dansegruppe fra Tyrkia, dans av Cengiz Al fra TV-serien Skam, tyrkisk musikk, sketsjer/teaterforestilling, taler og mye mer.

Lørdag 12. oktober blir det live-show på scenen på Bragernes Torg fra klokken 12.00-18.00 med både musikk, dans, konkurranser og ikke minst god og livlig stemning. Det blir også salg av forskjellige tyrkiske retter for den som vil prøve mat og drikke fra det tyrkiske kjøkkenet, inkludert kebab og börek.

Søndag 13. oktober blir det utstillingsåpning kl. 16.00 foran biblioteket i Drammen. Utstillingen handler om den tyrkiske arbeidsinnvandringen til Drammensregionen og inneholder gamle og spennende bilder og avisutklipp i tillegg til interessante fakta og opplysninger.

Interkultur og ni norsk-tyrkiske organisasjoner fra Drammensregionen står bak arrangementet med støtte fra Drammen Kommune, Tyrkias ambassade i Oslo, Buskerud Fylkeskommune og Turkish Airlines.

Arrangementene er åpne for alle, og alt foregår på norsk med unntak av sanger på tyrkisk.