Frps Keshvari har tilbakebetalt pengene til Stortinget

Keshvari er siktet for grovt bedrageri.
Foto: Reynir Johannesson/FrP
Mazyar Keshvari (Frp) har betalt tilbake 450.000 kroner til Stortinget etter å ha erkjent å ha levert fiktive reiseregninger.
0Shares

Keshvaris forsvarer, John Christian Elden, leverte en kvittering på at 450.000 kroner var innbetalt til Stortingets administrasjon tirsdag 17. september, skriver Dagens Næringsliv.

Keshvari er siktet for grovt bedrageri ved å ha forledet Stortingets administrasjon til urettmessig å utbetale ham til sammen 450.000 kroner i reiserefusjon.

Stortingsrepresentanten har erkjent disse forholdene. Rettsbehandlingen går som en tilståelsessak i Nedre Romerike tingrett 18. oktober. Det er satt av en halv dag til saken.

– Påtalemyndigheten ser svært alvorlig på saken, og straffeforslaget vil være ett år og seks måneders ubetinget fengsel, opplyste politiadvokat Susie Bergstrand i Oslo politidistrikt torsdag i forrige uke.

Keshvari blir også etterforsket i en trusselsak. Han ble pågrepet i sitt hjem Rælingen i Akershus i februar i år. I forbindelse med pågripelsen gjorde politiet beslag av flere våpen. Keshvari er siktet for grove trusler, men har ikke erkjent straffskyld.

Keshvari er sykmeldt og har ingen rolle eller posisjon i Frps stortingsgruppe. Sykmeldingen varer foreløpig ut september. Det er uklart om og eventuelt når Keshvari kan komme tilbake til Stortinget. En stortingsrepresentant har i utgangspunktet plikt til å sitte perioden ut.