Abid Raja melder sitt kandidatur til Venstre-ledelsen

Venstres Abid Q. Raja ble som ung student kjent med sin nåværende kone. Men paret måtte holde forholdet skjult, av frykt for den sterke negative sosiale kontrollen i det norsk-pakistanske miljøet.

– Jeg kan bekrefte at jeg har meldt til valgkomiteen at jeg stiller meg til disposisjon, sier Raja til VG onsdag kveld , etter at han deltok på et møte i jusstudentforeningen Mino. jur i Bergen.

– Siden jeg har levert mitt svar til valgkomiteen, synes jeg det nå er greit å informere om at jeg har stilt meg til disposisjon, sa han på møtet.

Han sier at siden de andre kandidatene har gått offentlig ut og sagt at de har stilt seg til disposisjon, er det naturlig at også han gjør det.

Raja fastholder at Trine Skei Grande bør få fortsette som partileder, så lenge hun ønsker det.

– Jeg står fast ved det, så lenge Trine selv ønsker det. Nå har lokallag og mange fylkeslag sendt inn sine innstillinger. Da blir det opp til valgkomiteen å innstille. Jeg har tillit til at de gjør en god jobb, sier han til VG.

Venstre-leder Trine Skei Grande sa tirsdag at hun er den beste kandidaten til å bringe partiet videre, og at hun har varslet sitt kandidatur til valgkomiteen.

De siste dagene har presset økt mot Venstre-ledelsen. NTBs oversikt viser at en rekke fylkeslag tar til orde for fornyelse. Men listen over kandidater er sprikende, og mange vegrer seg for å si noe offentlig.

Fristen for å komme med innspill til valgkomiteen gikk ut sist søndag. Komiteen har frist til 6. mars med å komme med sin innstilling. Partiledelse velges på Venstres landsmøte 19.–20. april neste år.