Moria-flyktninger syr munnbind selv

- Nå handler det om å begrense antallet mennesker som beveger seg inn og ut av leirene, og å unngå at de frivillige blir en ekstra belastning for det greske helsevesenet, I følge Dråpen i havet.
Foto: UNHCR/Dobrin Kashavelov
Leirene er allerede tomme for munnbind, antibac og engangshansker. Flere syr nå selv sine egne munnbind, sier Trude Jacobsen, generalsekretær i den frivillige organisasjonen Dråpen i havet.
228Shares
Redaksjonen
Latest posts by Redaksjonen (see all)

Torsdag besluttet greske myndigheter å suspendere all aktivitet fra ikke-statlige, frivillige organisasjoner på grunn av koronafrykt. Det gjøres unntak for aktiviteter av medisinsk karakter og sikkerhet.

– Vi har derfor stanset alle våre aktiviteter nå, sier Jacobsen til Klassekampen.

– Nå handler det om å begrense antallet mennesker som beveger seg inn og ut av leirene, og å unngå at de frivillige blir en ekstra belastning for det greske helsevesenet. Kun kritiske aktiviteter opprettholdes i leirene framover, sier hun.

Hun er enig i Leger uten grensers opprop om at flyktningene og migrantene nå må evakueres.

– Situasjonen er livsfarlig i de største leirene, og det kommer til å bli katastrofalt når viruset kommer. Og jeg sier når, for dette kommer til å skje, sier Jacobsen.

I forrige uke fikk en lokal kvinne på Lesvos påvist covid-19, men det er ennå ikke rapportert om ytterligere tilfeller.

Til sammen 42.000 flyktninger og migranter bor fordelt på fem leire på greske øyer nær den tyrkiske kysten. Det er sju ganger flere enn det leirene har kapasitet til.