Vil gjøre det lettere for utenlandske arbeidere å bidra i norsk landbruk

Justisministeren understreker at karantenereglene fortsatt gjelder de som skal inn i landet på dette grunnlaget.
Foto: Pressebilder
Justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) vil lette på grensekontrollen for å gjøre det enklere for utenlandske sesongarbeidere å bidra i norsk landbruk.
102Shares

Nå blir det foreslått å gjøre endringer i den vedtatte bortvisningsforskriften. – Hvis du har jobb i Norge kan du komme i dag, men hvis du skal i jobb i Norge, så må vi gjøre en liten endring, sier statsråden.

Justisministeren understreker at karantenereglene fortsatt gjelder de som skal inn i landet på dette grunnlaget, men understreker at landbruket er godt informert om, og forberedt på dette.

– Men vi trenger å holde hjulene i gang. Vi skal ha grønnsaker og vi skal dyrke mat og landbruket er veldig avhengig av sesongarbeidskraft fra andre deler av Europa, sier hun.

Endringen er på høring, og så skal det vedtas av regjeringen. Så sendes det til stortinget hvor et mindretall på en tredel kan motsette seg dette hvis de er uenig, sier hun.

Les hele saken: Vil gjøre det lettere for utenlandske arbeidere å bidra i norsk landbruk

Les om de konkrete endringsforslagene om unntak her: Forskrift om endring i forskrift 15. mars 2020 nr. 293 om bortvisning mv. av utlendinger uten oppholdstillatelse i riket av hensyn til folkehelsen