– Funksjonshemmede med minoritetsbakgrunn hardt rammet

Abloom er en frivillig organisasjon i Oslo, som hjelper barn og unge med funksjonsnedsettelse. Organisasjonen har et spesielt fokus på minoritetsspråklige. Hovedarrangementet er den årlige filmfestivalen i november, men vi har også pop-up festivalen Mini Abloom på Tøyen og Stovner, en rådgivningstjeneste og andre aktiviteter.

– Vi setter vår lit til at de politiske lederne, eksperter og fagmyndigheter, gjør det som kreves i denne krisesituasjonen. Men når alt kommer til alt, vil vi presisere at personlig hygiene og andre retningslinjer utstedt av staten, er vår samfunnsplikt som medmennesker. Våre tanker og bønner er hos dere alle nå, sier Nabaggala.

– Til deg som opplever sykdom, er pårørende, har barn eller bekjente med funksjonsnedsettelse, eller kjenner noen som er i faresonen: Ensomhet og isolasjon rammer oss alle, men noen blant oss har tyngre stunder enn andre. Denne krisen minner oss på hva som er viktig. Å stille opp for hverandre, å løfte hverandre opp, dag etter dag – Det er viktigere nå enn på lenge, sier hun videre.