Ary Morais med nye plate

"Norcabo" består av Nor som betyr "Norge" og Cabo står for "Kapp Verde".
Foto: Pressebilder
Norsk-kappverdiansk artisten Ary Morais sin nye plate "Norcabo" er nettopp blitt gjort tilgjengelig på digitale plattformer.
17Shares

Albumet er produsert i fellesskap av bandet, og mikset av Dag Henning Kalvøy. Opptakene ble gjort i Norsk Lydstudio i Mjøndalen med Peter Michelsen som lydtekniker, og i Urban Sound Studios i Oslo, med Jock Loveband som lydtekniker.

– Når det gjelder tittelen “Norcabo” betyr Nor “Norge” og Cabo “Kapp Verde” og det ble opprettet med den hensikt å presentere en vellykket blanding av Kappverdisk-rytmer påvirket av norsk folkemusikk.

Ary Morais synger normalt på kreolsk, men skrev sangen “Bedre Liv”, på norsk og portugisisk der han brukte sin egen flytting og liv i Norge i musikken. Det er også en duett med Monica Ifejilika, fra Queendom Group, i en sang sunget på kreolsk og engelsk. Under innspillingen inviterte han også fiolinist Lise Sørensen Voldsdal for noen sanger for å kunne lage et kunstnerisk album av høy kvalitet.

– Dette albumet, Ary Morais ‘fjerde album, inviterer oss til en reise gjennom de mest kjente Kappverdiske musikalske stiler som morna, coladeira, funaná, men også gjennom karibiske rytmer påvirket av norsk folkemusikk og jazz, sier han.