Derfor er 7499 par sko plassert på strand i Oslo

1. april klokken 18.00 skal det demonstreres for å kreve at de mest sårbare evakueres fra Moria.
På Sydstranda på Ulvøya er 7500 par sko plassert for å symbolisere det samme antallet barn som bor i flyktningleiren Moria på Lesvos.
Majoran Vivekananthan
Latest posts by Majoran Vivekananthan (see all)

De siste ukene har det blitt etablert et stort nasjonalt nettverk av mennesker over hele landet. Gruppen «Evakuer barna fra Moria nå» ønsket å samle inn 7500 par med sko til de 7500 barna i flyktningleiren på den greske øya Lesvos.

Innsamlingen har blitt gjort opp mot det som gruppen selv omtaler som historiens første heldigitale demonstrasjon. 1. april klokken 18.00 skal det demonstreres for å kreve at de mest sårbare evakueres fra Moria. Skoene vil brukes til markeringen for å utfordre regjeringen til handling. Etterpå sendes skoene til de som trenger det mest – barna i Moria, skriver gruppen på Facebook.

7499 skopar er allerede plassert, mens det siste paret tilhører Hamed (6) som skal plasseres der onsdag ettermiddag samtidig med demonstrasjonen.

– Hamed (6) døde i en brann i leiren Moria for litt over en uke siden. Han får derfor ikke skoene sine. Skoene hans skal stå alene foran Stortinget. Det er for å minne politikerne på hva som skjedde med ham fordi han måtte fortsette å bo i leiren, sa Katrin Glatz Brubakk til Adresseavisen i helgen.

På sosiale medier har mange tatt til orde for evakuering av barna i Moria under emneknaggen #evakuerbarnaframorianå.

Regjeringen har hittil vist til at Norge bistår greske myndigheter gjennom EØS-midlene, og at de avventer en felles europeisk løsning på flyktningkrisen.