Derfor er 7499 par sko plassert på strand i Oslo

1. april klokken 18.00 skal det demonstreres for å kreve at de mest sårbare evakueres fra Moria.
På Sydstranda på Ulvøya er 7500 par sko plassert for å symbolisere det samme antallet barn som bor i flyktningleiren Moria på Lesvos.
2.6K+Shares

De siste ukene har det blitt etablert et stort nasjonalt nettverk av mennesker over hele landet. Gruppen «Evakuer barna fra Moria nå» ønsket å samle inn 7500 par med sko til de 7500 barna i flyktningleiren på den greske øya Lesvos.

Innsamlingen har blitt gjort opp mot det som gruppen selv omtaler som historiens første heldigitale demonstrasjon. 1. april klokken 18.00 skal det demonstreres for å kreve at de mest sårbare evakueres fra Moria. Skoene vil brukes til markeringen for å utfordre regjeringen til handling. Etterpå sendes skoene til de som trenger det mest – barna i Moria, skriver gruppen på Facebook.

7499 skopar er allerede plassert, mens det siste paret tilhører Hamed (6) som skal plasseres der onsdag ettermiddag samtidig med demonstrasjonen.

– Hamed (6) døde i en brann i leiren Moria for litt over en uke siden. Han får derfor ikke skoene sine. Skoene hans skal stå alene foran Stortinget. Det er for å minne politikerne på hva som skjedde med ham fordi han måtte fortsette å bo i leiren, sa Katrin Glatz Brubakk til Adresseavisen i helgen.

På sosiale medier har mange tatt til orde for evakuering av barna i Moria under emneknaggen #evakuerbarnaframorianå.

Regjeringen har hittil vist til at Norge bistår greske myndigheter gjennom EØS-midlene, og at de avventer en felles europeisk løsning på flyktningkrisen.