Siv Jensen avfeier varig samarbeid med Arbeiderpartiet

– I asyl- og innvandringspolitikken sier Arbeiderpartiet en ting en dag og det stikk motsatte en annen dag, mener Frp-lederen.
Foto: Fremskrittspartiet
Frp og Ap har funnet tonen i flere saker på Stortinget i år. Men nå føler Frp-leder Siv Jensen behov for å markere litt avstand til Arbeiderpartiet.

– Fremskrittspartiet er et selvstendig opposisjonsparti. Vårt mål er å samarbeide med dem som fremmer våre saker. Det blir ikke noe varig samarbeid med Arbeiderpartiet, slår Jensen fast overfor NTB.

Utspillet kommer etter at Ap-leder Jonas Gahr Støre åpnet for å tvinge gjennom mer politikk sammen med Frp da endringene i bioteknologiloven ble vedtatt i Stortinget tirsdag.

– Det gir mersmak å få gjennomslag for en politikk som sikrer mer rettferdighet, og som sørger for at velferdsstaten er der for folk, ikke bare de som har råd til å betale for det, sa Støre etter vedtaket.

– I asyl- og innvandringspolitikken sier Arbeiderpartiet en ting en dag og det stikk motsatte en annen dag. For en uke siden sa de nei til å hente barn fra Moria-leiren og kalte det usolidarisk. En uke senere skulle de likevel hente dem gjennom å øke antall kvoteflyktninger, sier Frp-lederen.

– De klarer heller ikke å argumentere særlig godt. Det viser bare at Arbeiderpartiet aldri er enig med seg selv. Det er en vingling som er litt krevende for oss, fortsetter hun.

Under koronapandemien har Frp, Ap, SV og Senterpartiet fått kallenavnet «firerbanden» etter å ha krevd endringer i forslag fra regjeringen. Jensen er ikke særlig fan av betegnelsen.

– Det er jo Stortinget som fant hverandre på kryss og tvers da vi raskt og effektivt måtte håndtere krisepakkene, og det mener jeg at vi viste veldig godt. Vi gikk sammen og utfordret regjeringspartiene, sier hun.

Kvartetten har også sendt langtidsplanen for Forsvaret i retur og sagt nei til domstolsreformen. Frp, Ap og Sp har i tillegg overkjørt regjeringen på flere punkter i arbeidet med kompetansereformen.

Noe ønske om å se sine tidligere regjeringskamerater lide har Frp-lederen derimot ikke.

– Vi har ikke som mål å påføre noen nederlag. Jeg tror regjeringen skjønner godt at det er en mindretallsregjering. Det er ikke sånn at vi sitter og gnir oss i hendene når det skjer. Vi er opptatt av det vi synes er viktig, sier hun.

Selv om partiet nå er tilbake i opposisjon etter sju år i regjering, har det også positive sider, fremhever Jensen.

– Nå forholder vi oss utelukkende til Frps politikk, og vi slipper å forhandle med andre partier og inngå kompromisser man nødvendigvis ikke er enige i, avslutter partilederen.