Shagufta holdt Floyd-markering på Stortinget

Venstre-politiker Tina Shagufta Kornmo holdt sympatimarkering med fredagens BlackLivesMatter-markering utenfor Stortinget.
Foto: Privat
Sist fredag hadde vararepresentant i Stortinget, Tina Shagufta Kornmo, en markering på Stortinget i solidaritet med svarte amerikanere.
18Shares

Shagufta holdt markeringen samtidig som Eidsvoll plass var fylt med tusener tilhengere av BlackLivesMatter-bevegelsen, som demonstrerte for rettferdighet for politidrepte George Floyd og mot politivolden mot svarte i USA.

Venstre-politikerens markering besto i å holde en plakat med teksten “Vi betyr noe” i vinduet i en av salene.

Her holder Shgufta plakaten sin.
Foto : Privat

– Min støtte fra Stortingssalen samtidig med demonstrantene utenfor Stortinget var en protest mot rasisme og diskriminering som rammer den svarte befolkningen i USA i større grad enn andre. Et demokrati uten respekt for befolkningen sin, undergraver seg selv, sier hun til Utrop.

– Skal føre til endringer

Venstre-politikeren håper det man har vært vitne til de siste dagene kan gi effekt.

– Folk i mange land er opprørt og krever endring. Jeg håper mobiliseringen vi nå ser er startet på nettopp dette.

Shagufta mener at man også i Norge finner hverdagsrasisme og systemisk rasisme, og at det er mer utbredt enn man liker å tro.

– Vi skal ikke akseptere dette. Vi skal stå opp mot rasisme og finne tiltak som treffer fordi samfunnet er avhengig av tillit mellom borgere og myndighetsutøvere. Kampen mot rasisme og for like rettigheter innebærer å tørre å snakke om de ubehagelige og vanskelige tingene. Bare slik kan vi forbedre oss slik at alle føler seg verdsatt uavhengig av farge.