Id-feiring lå bak oppblomstring av koronasmitte i Oslo-bydel

Utad ble ikke grunnen til smitten oppgitt, skriver avisen Dagen. (Illustrasjonsfoto)
Foto: Matin Firouzabadi
Id-feiring var blant årsakene til oppblomstringen av koronasmitten på Søndre Nordstrand i begynnelsen av juni.
401Shares

Utad ble ikke grunnen til smitten oppgitt, men dette kommer fram i interne eposter, ifølge den kristenkonservative avisen Dagen. Redaktør i avisen er Vebjørn Selbekk som valgte å trykke de såkalte Muhammed-karikaturtegninger i 2005.

Mandag 8. juni kom meldingen om 81 nye koronasmittede i Oslo. Dette var en tredobling fra uken før. 36 av de smittede er bosatt i bydelen Søndre Nordstrand, helt sør i hovedstaden.

Årsaken til de nye smittetilfellene i Søndre Nordstrand bydel kommer likevel fram i en epost avisen har fått tilgang til.

«Dere har sikkert lest og/eller hørt nyhetene i helgen om at vår bydel nå er på smittetoppen i Oslo», skriver bydelsdirektør Monica Nordmoen i Søndre Nordstrand.

Eposten er sendt til faste medlemmer av bydelsutvalget og komiteene i bydelen.

– De fleste nye tilfellene er knyttet sammen gjennom familienettverk, og smitte har skjedd gjennom bla id-feiring og en større sosial samling i Pakistan, fremgår det i eposten.

Nordmoen ønsker ikke å kommentere saken, men viser til bydelsoverlegen. Bydelsoverlege Anne Stine Garnes i Søndre Nordstrand viser til taushetsplikten.

– Vi kan ikke gå ut i mediene med detaljer om smittetilfeller av hensyn til personvern og taushetsplikten, sier hun.