Norge gir 100 millioner kroner for å sikre lavinntektsland tilgang til koronavaksiner

Statsminister Erna Solberg (H) er imponert over hvordan verden har kommet sammen og mobilisert store ressurser for å sikre utvikling og produksjon av vaksiner og medisiner.
Foto: Wikipedia
Norge har lovet 100 millioner kroner i støtte for at lav- og mellominntektsland skal få rettferdig tilgang til koronavaksiner.
183Shares

Statsminister Erna Solberg kom med nyheten da hun deltok på toppmøtet «Global Goal: Unite for our Future» lørdag.

– Norge vil gjennom dette bidraget sikre at lav- og laveremellominntektsland får tilgang til covid-19-vaksine til overkommelige priser, sier utviklingsminister Dag Inge Ulstein i en pressemelding

Målet er å samle inn ressurser for å fremskynde utvikling, produksjon og distribusjon av vaksiner, medisiner og tester for å bekjempe koronapandemien, og for å støtte fattige land til å håndtere konsekvensene av pandemien.

Statsminister Erna Solberg (H) er imponert over hvordan verden har kommet sammen og mobilisert store ressurser for å sikre utvikling og produksjon av vaksiner og medisiner. Kun gjennom globalt samarbeid og fellesskap kan pandemien stanses, mener hun.

I forbindelse med toppmøtet arrangeres også en konsert med blant annet opptredener fra artistene Shakira, Coldplay, Usher, Jennifer Hudson, Miley Cyrus og Justin Bieber. Flere kjendiser, som Chris Rock, Charlize Theron, Forest Whitaker og David Beckham, deltar også i diskusjoner og paneldebatter med ledere og aktivister fra hele verden.