Rumensk Bring-sjåfør krever etterbetalt millionbeløp i lønn

Emilian Jetzi og hans advokat mener at han i praksis var stasjonert i Danmark og derfor skulle lønnes etter danske lønnsnivået. (Illustrasjonsfoto)
En rumensk sjåfør ansatt i Bring krever 1,8 millioner kroner i en rettssak i Danmark. Sjåføren jobbet hovedsakelig i Norden, men fikk slovakisk fastlønn.
135Shares

Sjåføren var ansatt i Bring Trucking, en del av Bring-konsernet, som eies av Posten Norge. Selskapets rundt 400 sjåfører kjører mest i Norden og Vest-Europa, men hovedkontoret ligger i Slovakia, der lønnsnivået er mye lavere enn i Norden, melder NRK.

Emilian Jetzi og hans advokat mener at han i praksis var stasjonert i Danmark og derfor skulle lønnes etter danske lønnsnivåer, og ikke med de 5.000 kronene han fikk i slovakisk grunnlønn.

Før hver arbeidsperiode ble nemlig Jetzi kjørt i minibuss fra Romania til Bring Truckings kontorer i Slovakia. Der var han i noen timer, før han ble kjørt videre til Kastrup ved København, der lastebilen ventet på ham.

Kravet om etterbetaling av lønn, pensjon og feriepenger utgjør totalt rundt 1,8 millioner norske kroner.

– Jetzi var ikke utstasjonert til Danmark. Han kjørte like mye i Sverige, Norge og Tyskland som i Danmark. Han var ikke en del av det danske arbeidsmarkedet, sier Bring Truckings advokat Thomas Ryhl.

Han mener at Jetzi har fått mer enn den slovakiske minstelønnen samt diettpenger mens han oppholdt seg i Norden.