Al-Samarai på sikker plass på stortingslisten til Oslo Ap

Zaineb Al-Samarai representerer Aps største og mektigste lokallag, Oslo Arbeidersamfunn.
Nominasjonskomiteen i Oslo Arbeiderparti har i sitt forslag til stortingsvalgsliste foreslått Zaineb Al-Samarai fra Nordstrand på andreplass.
81Shares

Partileder og statsministerkandidat Jonas Gahr Støre fra Vestre Aker topper listen. Deretter kommer Zaineb Al-Samarai fra Nordstrand på andreplass. Hun representerer Aps største og mektigste lokallag, Oslo Arbeidersamfunn.

– I Oslo er det bydeler hvor hvert tredje barn lever i såkalte lavinntektsfamilier. Jeg var en av dem. Hver dag vil jeg stå på for at barn som vokser opp i Oslo i dag skal få like muligheter. Jeg har alltid og vil alltid kjempe for et samfunn hvor forskjellene er små og rettferdigheten stor. Det har jeg gjort på Holmlia, i Oslopolitikken og i idretten. Og det skal jeg kjempe for på Stortinget, sier Al-Samarai.

Leder i Oslo Ap, Frode Jacobsen, er på tredjeplass.

Nominasjonskomiteen, som er ledet av Tone Tellevik Dahl, opplyser at Espen Barth Eide har gitt komiteen beskjed om at han vil takke nei 5.plassen som ble tilbudt ham.

Derfor har komiteen innstilt på tre kvinner og to menn på det antall plasser vi i dag har på Stortinget, heter det i en pressemelding fra nominasjonskomiteen.

Barth Eide sitter i dag på Stortinget og har tidligere vært både forsvarsminister og utenriksminister i Stoltenberg 2-regjeringen.

Eide ønsket en sikker plass på stortingslista dersom han skulle stille til valg.

Ap praktiserer et prinsipp hvor annenhver kandidat på listen er mann og kvinne.

På fjerdeplass er innstillingen delt. Flertallet ønsker seg Trine Lise Sundnes. Sundnes har i en årrekke vært leder i LO-forbundet Handel og kontor, mens Gunaratnam har sterk støtte spesielt i AUF i Oslo, som utgjør en betydelig andel delegater på fylkeslagets nominasjonsmøte 1. desember.

– Hele mitt voksne liv har jeg jobbet for å fremme et anstendig arbeidsliv nasjonalt og internasjonalt hvor et organisert arbeidsliv står i sentrum. I 30 år har jeg jobbet faglig og har sett hvor viktig politikken er for vanlige folk, derfor vil jeg nå kjempe for en stortingsplass, sier Sundnes.

På femteplassen som Barth Eide var tilbudt, ha nominasjonskomiteen heller plassert nåværende stortingsrepresentant Siri Gåsemyr Staalesen.

Nå sendes forslaget på nominasjoner til partilagene og AUF som har frist til 16. november med å gi tilbakemelding på komiteen sitt forslag. Det endelige nominasjonsmøtet til Oslo arbeiderparti er 1. desember.