– Vi må bekjempe angrepet på ytringsfriheten

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide har kondolert sammen med statsminister Erna Solberg Frankrike etter to terrorangrep på en uke.
Foto: ImageLink Photography/Dennis Kan
Utenriksminister Ine Eriksen Søreide har påpekt viktigheten av å verne viktige verdier etter gårsdagens terrorangrep i Nice.
72Shares

I et kondolanseskriv på regjeringen.no understreket Søreide Norges fulle solidaritet med Frankrike.

– Vi har vært klare i vårt forsvar av de universelle menneskerettighetene, inkludert ytringsfriheten og tros- og livssynsfriheten. Vi har et felles ansvar for å verne disse.

I kondolansen fremhevet hun også behovet for å “verne om våre felles verdier og menneskerettighetene”.

– Vi er bekymret for det angrepet ytringsfriheten er under mange steder i verden. Vi er klare på at vi sammen må bekjempe angrepene på den. Politiske og religiøse ledere har her et felles ansvar.

Står sammen med franskmennene

Statsminister Erna Solberg sendte også Frankrikes president Emmanuel Macron et kondolansebrev i anledning knivdrapet på Samuel Paty 27.10.

– En slik terrorhandling ryster oss alle, og rammer alle dem som daglig står opp og forsvarer våre grunnleggende verdier. Jeg kan forsikre deg om at Norge står sammen med Frankrike i forsvar av opplysning, tankefrihet og ytringsfrihet og vil på denne måten gjerne uttrykke min støtte i en vanskelig tid, skriver hun i kondolansen