Statsministeren inviterer til koronamøte målrettet mot innvandrere

Statsminister Erna Solberg kunngjorde i dag nye nasjonale korona-tiltak. Senere skal hun ha dialogmøte med ulike innvandrerorganisasjoner om situasjonen.
Foto: Regjeringen
Statsminister Erna Solberg inviterer i kveld et utvalg av organisasjoner av og for ulike innvandrergrupper til et digitalt dialogmøte.

Langvarig høy og økende korona-smitten blant flere innvandrergrupper er bakgrunnen for møtet, som holdes i dag kl. 20.00.

Formålet er å be om hjelp til å nå bedre ut med budskap om korona-smitte, sykdom og tiltak for å stanse spredningen av pandemien.

Tidligere i dag inviterte også statsminister Erna Solberg til pressekonferanse om koronasituasjonen i Marmorhallen. Under pressekonferansen redegjorde hun og regjeringen for innføring av nye nasjonale smitteverntiltak.

– Hold dere mest mulig hjemme. Ha minst mulig sosial kontakt med andre. Sammen kan vi snu den skumle utviklingen i smittetallene, men det krever at vi alle er med på en skikkelig dugnad de neste ukene, sier statsministeren til regjeringen.no.

Vil unngå nedstengning

Norge er i starten på andre smittebølge, hvor viruset sprer seg raskt.

– Situasjonen er svært alvorlig, og det er krevende for mange kommuner å spore smitten. Vi har ikke tid til å vente og se om tiltakene vi innførte forrige uke er tilstrekkelige. Vi må handle nå for å unngå en ny nedstenging.

Informasjon om korona på andre språk: Arabisk // Fransk // Polsk // Somali // Spansk // Tamil // Tigrinja // Tyrkisk // Urdu // Vietnamesisk