IMDi brukte nesten 1,5 millioner kroner på å granske Født Fri

– Det er kostbart å drive revisjon, sier IMDi. På bildet ser vi Libe Rieber-Mohn, direktør i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi)
EY har fakturert Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) nesten 1,5 millioner kroner for granskingen av Shabana Rehmans stiftelse Født Fri.
85Shares

Til sammen har det kostet 1.468.625 kroner å bruke det private konsulentselskapet til å granske om Født Fri har rotet med økonomien, ifølge VG.

– Det er kostbart å drive revisjon, men alternativet er at vi ikke oppdager brudd på retningslinjene for statlige tilskudd, sier Katarina Heradstveit, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i IMDi.

IMDi har konkludert med at stiftelsen har hatt for dårlig økonomistyring, noe Rehman er sterkt uenig i. Forrige uke stoppet IMDi pengestøtten på 3 millioner kroner til Født Fri.

Shabana Rehman reagerer på at revisjonen har vært så kostbar.

– Særlig at de etter den første revisjonen har brukt over en million skattekroner på å bekrefte en rapport som vi mener vi tilbakeviste. Vi føler det var dyrt og unødvendig, sier Rehman til VG.

Frode Skårmo Krabbesund i EY har tidligere sagt til VG at de ikke kan kommentere en rapport de har avlevert.