Kamelen frikjent for å rope «Fuck politi»

Rapperen Kamelen er frikjent for forulemping av politifolk under en konsert.
Agder lagmannsrett omgjør den omstridte domfellelsen av rap-artisten, som ble pågrepet under en konsert i Kristiansand i 2018.
180Shares

Kamelen, holdt i desember 2018 en konsert på utestedet Kick i Kristiansand. I lokalet befant det seg to tjenestemenn i gule refleksvekster, ifølge rett24.no.

Kort tid etter at politiet hadde ankommet crowdsurfet Kamelen bort til baren på den andre siden av lokalet mens han ropte «Fuck politi» i mikrofonen, og publikum stemte i.

For dette ble han i Kristiansand dømt for forulemping av offentlig tjenestemann. Dommen er blitt kritisert fra flere hold, ut fra et ytringsfrihetsperspektiv.

Frikjennes

Nå har Agder lagmannsrett komme til at Kamelen skal frikjennes for forholdet, om enn ikke ut fra ytringsfrihetsbetraktninger. Lagmannsretten mener det ikke er bevist at artisten hadde det nødvendige forsett med hensyn til straffebudet.

– Ut fra det som fremgår ovenfor må det legges til grunn at han i alle fall frem til dette tidspunktet ikke var klar over at politiet var til stede og at han i denne perioden ikke rettet ropet «fuck politi» mot de to politibetjentene eller at han hadde forsett om å forulempe dem, skriver retten.

– Det er en seier, men ikke helt på den måten vi ønsket, sier Kamelen i en melding formidlet til VG via hans manager Leo Ajkic.