Espen Teigen blir pressesjef i Frp

Innlegget hans førte til at statsråd trakk seg – i dag blir han pressesjef i FrP

Espen Teigen var formann i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) i Nord-Trøndelag 2009–2011. Nå blir han pressesjef i FrP.
Nettavisen-journalisten Espen Teigen kunngjorde fredag at han slutter i jobben for å bli pressesjef i Fremskrittspartiets stortingsgruppe.
265Shares

– Jeg har fått politikk inn med morsmelken, og er et politisk dyr. Når Sylvi Listhaug ble valgt til partileder, måtte jeg gripe muligheten, sier Teigen til Nettavisen.

Han var fra februar 2016 politisk rådgiver for innvandrings- og integreringsminister, og deretter justisminister, Sylvi Listhaug i Justis- og beredskapsdepartementet.

Våren 2018 ble det postet et bilde med teksten «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet» på Listhaugs Facebook-profil. Innlegget var skrevet av Teigen. Bildet ble postet i forbindelse med at Arbeiderpartiet stemte imot et forslag til å frata fremmedkrigere norsk statsborgerskap uten at det ble avgjort av en norsk domstol. Saken førte til at det ble fremmet et mistillitsforslag mot Listhaug, og hun trakk seg fra stastrådposten før forslaget ble behandlet i stortinget. Teigen sluttet også som rådgiver samtidig med Listhaug.

Ved årsskiftet til 2019 ble han ansatt som økonomijournalist i Nettavisen, og han har også jobbet med politisk journalistikk.

– Jeg er utrolig takknemlig for tiden i Nettavisen, sier Teigen.