Oslo Pride inviterer til solidaritetsmarkering

Ny leder i Oslo Pride, Dan Bjørke, inviterer alle som ønsker å stå opp for mangfoldet og kjærligheten til ny parade om et par uker.
Foto: Rohan Fernando/Oslo Pride
Lørdag 10. september vil det gå et regnbuetog gjennom Oslos gater som ender opp i en solidaritetsmarkering på Kontraskjæret.
79Shares

Terroren natt til 25. juni der to ble drept og flere skadet førte til at Oslo Pride sin parade ble avlyst.

– Det var mange som hadde gledet seg til å gå i paraden for å feire kjærligheten og mangfoldet vi skal ha i samfunnet, og derfor trist og vondt ikke å få denne muligheten. En parade er viktig, ikke bare for de som går i den, men også fordi den signaliserer at du kan være slik du selv er og elske den du selv ønsker å elske, forteller leder i Oslo Pride, Dan Bjørke.

Skal ikke erstatte paraden

Han understreker imidlertid at arrangementet ikke er en erstatning for Oslo Prides avlyste parade.

– Da Oslo Pride måtte avlyse den offisielle paraden reagerte flere av de skeive organisasjonene med å lede an et eget aktivistisk tog. Dette vet vi krevde både stort mot og stor innsats på en svært vanskelig dag, og vi skal ikke sette dette viktige initiativet i skyggen, sier han til Oslo Pride.

Regnbuetoget blir derfor ikke en parade slik vi kjenner den, men et folketog der alle som ønsker kan delta. Det blir ingen flåter eller egne seksjoner for ulike organisasjoner, og en behøver ikke melde seg på i forkant.

– Alle som ønsker å stå opp for mangfoldet og kjærligheten er invitert til å bli med. Ta med deg et flagg, og vis hvilket samfunn vi ønsker å ha, oppfordrer Bjørke.